Başarılar

BAŞARILAR

ERA-NET SMART ENERGY SYSTEMS AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK PROJESİ (19.03.2024)

Türkiye, İspanya ve Avusturya konsorsiyumlu olarak başvurulan “Shallow-Geothermal sourced Low- Temperature District Heating (S-GeoHeat)” başlıklı AB projesi “ERA-Net Smart Energy Systems” programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi M. Alparslan Zehir üniversitemiz tarafında proje yürütücülüğünü gerçekleştirecektir. Projede düşük entalpideki sığ jeotermal kaynakların (ısı pompası olmaksızın) direkt kullanılması ile düşük sıcaklıklı bölgesel ısıtma sistemleri vasıtasıyla değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Buradaki ana amaç teknik ve ekonomik fizibilite çalışmaları göz önünde bulundurularak bütünleşik bir yöntem ortaya koymaktır. Proje kapsamında Samsun ili sınırları içerisinde yer alan iki ilçe Havza ve Ladik vaka çalışmaları için:
- Bina yalıtım iyileştirmesi ile beraber bina içi ısıtma sisteminin bir bütün olarak değerlendirilmesi ile düşük sıcaklık rejiminin (55/25 °C) son kullanıcıda sağlanması,
- Jeotermal kaynağın birincil enerji potansiyelinin belirlenmesi,
- Bölgesel ısıtma sisteminin tasarlanması,
- Sistem parametrelerine bağlı olarak blokzinciri tabanlı dijital sistem izleme ve akıllı kontrol uygulamalarıyla birlikte son kullanıcı ısı talebi karakteristiği ve ısı kaynağı kalitesi göz önünde bulundurularak düşük sıcaklıklı bölgesel ısıtma sisteminin farklı senaryolara bağlı olarak tasarlanması çalışmaları gerçekleştirilecektir.
Akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

AvrupaBirligiProjesi.jpg (91 KB)


Raylı Sistemler Teknoloji Çalıştayı (01.03.2024)

Bölümümüz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gökhan Bora Esmer ve Asst. Prof. Dr. M. Alparslan Zehir, Metro İstanbul’un sahadan gelen pratik bilgileri ve mühendislik kabiliyetleri ile farklı disiplinlerden gelen 20 akademisyenin bilimsel dokunuşunun buluşturduğu çalıştayda; “Yapay Zeka” ve “Alternatif Enerji ve Güç Sistemleri” alanlarında katkı sundular.


Patent Başarısı (21.02.2024)

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Onat'ın "MYOELEKTRİK KONTROLLÜ DIŞ İSKELET SİSTEMİ TASARIMI" başlıklı patent başvurusu kabul edilmiştir. Link


Patent Başarısı (15.02.2024)

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Gökhan Bora Esmer'in "DIGITAL HOLOGRAM IMAGING DEVICE INCLUDING ACOUSTIC MODULE" başlıklı patent başvurusu kabul edilmiştir. Link


Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Fulya Çallıalp ve öğrencilerinin sunumları (20.09.2023)

Doç. Dr. Fulya Çallıalp eşliğinde Lisans öğrencilerimiz Erkan Erten ve Halil İbrahim Karaoğlu, “Micro-Patch Antenna Design and Frequency Comparison: Efficiency and Performance Analysis” adlı çalışmalarını 17-20 Eylül 2023, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul’da gerçekleştirilen The 7th International EMC Conference, EMC Türkiye 2023’te başarı ile sundular.

fulya_hoca_konferans_2023.jpg (169 KB)


Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Engin Maşazade'nin Yardımcı Editörlük Görevi (25.10.2022)

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Maşazade, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından yayınlanan "IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems" dergisinde editör yardımcılığı (Associate Editor) görevine getirildi. "IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems" dergisi, SCI (Science Citation Index) indeksi tarafından taranan bir dergi olup, IEEE'nin çıkardığı bilimsel yayınlar içerisinde etki faktörü yüksek olan dergilerden biridir.


TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (6.9.2022)

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Çallıalp’in projesi TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı BİGG Kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) 2022 yılı çağrısı 2. aşama değerlendirme süreci sonucunda, Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Fulya Çallıalp’in hazırladığı “Sigara için Bağımlılık Takibi Yapan Tedaviye Destek Giyilebilir Akıllı Aksesuarlar” isimli proje, yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmeye uygun bulundu.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Atölye Üsküdar Ideathon Programı Başarısı (1.03.2022)

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Çallıalp ve doktora öğrencisi Nazenin Güre'nin girişimleri, 2022 Atölye Üsküdar Ideathon Programı'nda Finale kalarak 3.lük derecesi ile ödüllendirilmiştir. Girişimlerinin markalaşması, ticarileşmesi için bir senelik ofis imkanı, şirket kurulumu yardımı, mentorluk desteği ve yatırımcılarla görüşme imkanı da sunulmuştur.

Öğretim Üyemizi ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ideathon (1).jpg (83 KB)


Bu sayfa Electrical and Electronics Engineering tarafından en son 20.03.2024 15:15:41 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM