TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Çallıalp’in projesi TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı BİGG Kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) 2022 yılı çağrısı 2. aşama değerlendirme süreci sonucunda, Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Fulya Çallıalp’in hazırladığı “Sigara için Bağımlılık Takibi Yapan Tedaviye Destek Giyilebilir Akıllı Aksesuarlar” isimli proje, yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmeye uygun bulundu.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.