Burs Duyurusu - Sabancı Bursu

Sabancı Bursu

Son müracaat: 20.10.2023,

Koşullar: Başvuran öğrencinin 2023 YKS sonucuna göre. Sayısal (SAY) Puanı: 490, Sözel (SÖZ) Puanı: 425, Eşit Ağırlık (EA) Puanı: 420, Dil (DİL) Puanı: 475. Ayrıca ÖSYM’den alınan 2023 YKS sonuçlarına göre aşağıdaki koşullara sahip öğrencilere Sabancı Vakfı tarafından tespit edilerek burs bağlanacaktır:

Sabancı Vakfı tarafından belirlenen “Kalkınmada Öncelikli İller”de, yerleştirme puanına göre “İl Birincisi” olup, yurt içindeki devlet üniversitelerine veya burslu olarak vakıf üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenci “Görme, Ortopedik ve İşitme Engelli” olup, yurt içindeki devlet üniversitelerine veya burslu olarak vakıf üniversitelerine en üst sıralamada yerleştirilen her engel grubundan 5 olmak üzere, toplam 15 öğrenci, Basvurular www.microfon.co web sitesi üzerinden yapılmaktadır.