UYEG’13

29-30 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşen  III. Ulusal Yenilenebilir Enerji Günlerin’de Enerji Tasarrufu Yarışması’nda ESC# (Energy Saving for Computers) adlı projesi ile yarışan Marmara Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencisi  Yağmur Kırkağaç  2.’lik almıştır.

ESC# Projesi’nde, bilgisayarların kullanılmadığı zamanlarda otomatik olarak  monitorün kapatılması ile enerjiden tasarruf edilmesi amaçlanmıştır. Bu projede, Ultrasonic sensörden alınan veriler Arduino ile işlenerek işletim sisteminden bilgisayarın otomatik olarak ekranının kapatılması sağlanmıştır. Kullanıcının belirleyeceği mesafede sensör aktif olarak veri almıyorsa,bilgisayar otomatik olarak ve hızlı bir biçimde monitörü kapatmakta, kullanıcının aktif olduğu zamanlarda ise çalışmasını normal olarak sürdürmektedir.